Der er flere forskellige steder, hvor du kan uddanne dig som yogainstruktør. Det er ikke bare en fast uddannelse, som du kan læse på en almindelige uddannelsesinstitution i Danmark.

Du skal i mange tilfælde selv betale for din uddannelse. Hvis du er på et mobilnetværk, kan du med det samme klikke dig ind og finde den bedste uddannelse i nærheden af dig, hvor du kan tage et kursus eller en uddannelse som instruktør i yoga.

Hvad koster det at blive yogainstruktør?

Det kan være meget forskelligt, hvad det koster at blive uddannet som yogainstruktør. Nogle steder kan du betale mellem 12.000 og 15.000 kroner for at få uddannelsen og titlen som yogainstruktør. Andre steder kan prisen være en helt del højere.

Det kommer i mange tilfælde også an på, hvordan du har lyst til at tage uddannelsen. Der er nemlig nogen, der vælger at tage til eksempelvis Bali og uddanne sig, og det kan jo godt ende med at blive en del dyrere, end hvis du skal tage den på en skole herhjemme. Er du på 5g og har du forbindelse på et TDC 5g dækningskort, kan du nemt finde muligheder for at tage uddannelsen i udlandet.

Hvordan kommer jeg i gang med at undervise?

Når du har taget din uddannelse som instruktør i yoga, vil du med stor sandsynlighed jo også gerne i gang med at undervise i netop yoga. Det kan du komme i gang med på flere måder.

Den nok nemmeste vej er at få en fast stilling som yogainstruktør i eksempelvis et fitnesscenter eller i et sundhedshus. Alternativt kan du vælge at starte dit eget hold op, skaffe dine egne lokaler og så videre. Det er dog mere omstændigt at komme i gang med.

Skal jeg bruge noget særligt yogaudstyr?

Nej, ikke andet end en yogamåtte og naturligvis det tøj, du har det godt med at dyrke yoga i. Det gode ved yoga, sammenlignet med mange andre aktiviteter i eksempelvis et fitnesscenter, er, at du ikke skal bruge alt muligt dyrt udstyr.

For at komme i gang med spinning er det en ret god idé at sidde på en spinningscykel. Og vægtløftning kan også kræve en del udstyr. Men yoga kræver egentlig bare din egen krop, som du skal lære at strække og kontrollere på en måde, som du ikke har været vant til før. Derfor er der ingen krav til andet yogaudstyr.

Hvad tjener en yogainstruktør?

Det er meget forskelligt, hvad en yogainstruktør tjener. Det kommer igen meget an på, hvordan du arbejder som instruktør. Er du ansat i et fitnesscenter, får du jo din faste hyre for de timer, du underviser. Har du dine egne lokaler og egne hold, kommer det meget an på, hvor mange der går på de hold.

Du kan dog som udgangspunkt se frem til en rigtig fin timeløn som yogainstruktør, og det kan være en rigtig spændende måde at arbejde på, da du kommer til at hjælpe rigtig mange mennesker som yogainstruktør.